30 jaar Gavers Valeirkoekje

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 21:22
Op vrijdag 31 mei vieren we met trots de 30e verjaardag van het Gaverse Valeirkoekje! Deze heerlijke lekkernij werd op 31 mei 1994 gecreëerd door banketbakker Kris Demeyer en heeft sindsdien de harten van fijnproevers overal veroverd.
 
Het Valeirkoekje is samengesteld op basis van natuurlijke producten en heeft de vorm van "de Valeir", de bijnaam van het standbeeld van de Gentse krijger in de tuin van het gemeentehuis van Gavere. Dit standbeeld, gebeeldhouwd door Frans Tinel, werd opgericht in 1953 ter herdenking van de Slag bij Gavere in 1453, waar de Gentenaars hun stadsvrijheden verdedigden tegen Philips van Bourgondië.
 
Met een rijke smaak, knapperige textuur en een ambachtelijke bereiding, gemaakt van de beste ingrediënten zoals boter, suiker, bloem en eieren, zijn de Valeirkoekjes een echte Gaverse delicatesse. Sinds februari 2023 zijn ze officieel erkend als Vlaams traditioneel streekproduct.
Te verkrijgen bij
  • Bon appetine. Onderstraat 108, 9890 Gavere
  • Ooja. Nijverheidsstraat 69a, 9890 Dikkelvenne
  • De Streekboetiek. Kauwstraat 47, 9550 Herzele
  • Deschildre Streekproducten. Maritiem Plein 2, 8400 Oostende
  • of online
 
Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, krijgen al onze klanten op 31 mei, 1 juni en 2 juni een speciale attentie van onze heerlijke Valeirkoekjes. Kom langs bij Bon Appetine en geniet van deze unieke lekkernij!
 
Bedankt voor 30 jaar trouwe steun en geniet van onze feestelijke actie!
 
Confrérie van de Tantes en Nonkels van Valeir
Streekproduct.be
Lekker Oost-Vlaams
Lekker van bij ons
Handmade In Belgium - UNIZO

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.