Valeir pralines

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 14:23

Terug Gaverse Valeir pralines te verkrijgen!

 

Ken jij het verhaal achter de Gaverse Valeir pralines?

🍫 Op 15 december 1994 introduceerde banketbakker Kris Demeyer met trots de verrukkelijke Gaverse Valeir pralines. Als eerbetoon aan de geschiedenis van Gavere en zijn lokale held "de Valeir," zoals het standbeeld in de gemeentetuin liefdevol wordt genoemd, zijn deze pralines in zijn beeldvorm gemaakt.

 

🍪 Enkele maanden eerder, op 31 mei 1994, bracht Kris al met veel enthousiasme de Gaverse Valeirkoekjes op de markt. Deze koekjes waren de voorloper van de pralines en werden met dezelfde passie voor lokale tradities gecreëerd.

 

⚔️ De Valeir, een krijger vereeuwigd door beeldhouwer Frans Tinel, herinnert aan de dappere strijd tijdens de slag bij Gavere in 1453. Een historisch moment waarbij Gent zijn vrijheden verdedigde en Gavere zich ontwikkelde tot een prinsdom onder de graaf van Egmont in 1540, ten tijde van Keizer Karel.

Geniet van deze heerlijke pralines, verkrijgbaar in witte, melk- en fondantchocolade, met verschillende verrukkelijke vullingen om uit te kiezen. Laat je smaakpapillen betoveren door dit stukje lokale geschiedenis, omhuld in een zalige laag chocolade.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.