Gavers Valeirke erkend als streekproduct

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 12:02

31 mei 1994, de dag dat banketbakker Kris Demeyer zijn Gavers Valeirke voorstelt aan pers en publiek in Restaurant Deboeverie. Vandaag, 21 februari 2023, 28 jaar, 8 maand en 21 dagen later heeft streekproduct.be het Gavers Valeirke erkend als Vlaams traditioneel streekproduct

De Gaverse Valeirkoekjes zijn ontstaan in de bakkerij van Kris Demeyer, een lokale bakker die al meer dan 30 jaar actief is in Gavere. De koekjes, zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar hebben ook een unieke vorm. De koek kreeg de vorm van de Valeir, waardoor ze een herkenbare uitstraling hebben. Sinds de introductie van de Valeirkoekjes zijn ze populair geworden in Gavere en omgeving. De erkenning als streekproduct is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de Valeirkoekjes. Het betekent niet alleen erkenning voor de kwaliteit en het vakmanschap van de bakker, maar ook voor de rijke geschiedenis en cultuur van Gavere. De Gaverse Valeirkoekjes hebben bewezen dat ze niet alleen een smakelijk tussendoortje zijn, maar ook een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur. Met hun erkenning als streekproduct is de toekomst van deze geliefde koekjes zeker gesteld.


Op 21 februari 2023 te zien in de dag van vandaag op één

 

 

 

Bekijk hier de
aflevering vanaf 22.50


22 februari 2023 om 8u30 op Radio 2


© Ruben De Keyzer



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.