Missie

OPIUS werd in 2020 opgericht door Leander Beuckels en Lucas Lambrechts, twee gepassioneerde cocktailenthousiastelingen. Hun gedeelde overtuiging? Een spannend drankje hoeft niet altijd alcoholisch te zijn. Voor hen moet een drankje gedurfd en magisch zijn. Sindsdien streven ze ernaar om mensen samen te brengen en hun perceptie van "spirits" te herdefiniëren.

Een Nieuw Hoofdstuk

De kunst van het maken van cocktails is wereldwijd geliefd en onderdeel van onze cultuur. Recent is echter een revolutie begonnen. Geworteld in de overtuiging dat spannende dranken niet altijd alcoholisch hoeven te zijn, luidt OPIUS een nieuw tijdperk in. Ze bieden een reeks fijne spirits, gecreëerd met een speciale samenstelling van planten en kruiden, zonder een druppel alcohol.

In Alchemy Veritas

OPIUS maakt gebruik van geheime technieken uit de alchemie. Onze meester-distilleerder, professor aan de Universiteit van Gent, heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen van vergeten alchemistische methoden en ontwikkelde een unieke driefasenmethode. Om de beste alcoholvrije spirits te creëren, gebruiken we alleen de beste botanische ingrediënten en specerijen. Elke batch van 200 flessen wordt met de hand vervaardigd, resulterend in een uniek smaakprofiel met een bijzondere body en nasmaak.

Onze Roots

Voor velen roept alchemie beelden op van middeleeuwse laboratoria en de zoektocht naar de Steen der Wijzen. Maar de alchemisten streefden naar iets groters: het "Elixer van het Leven". OPIUS baseert zich op de vier alchemische fases: Nigredo (zwartheid), Albedo (witheid), Amaro (geelheid) en Rubedo (roodheid), die staan voor zuivering en transformatie.