In 1918 begon Achiel Braeckman een handel in geestrijke dranken in het pittoreske Nederzwalm. Deze onderneming kreeg de naam "De Blauwe Duif", een naam die nu, drie generaties later, nog steeds synoniem staat voor vakmanschap en authenticiteit. Achiel's jenever, geproduceerd volgens een unieke en geheime receptuur, vormde de basis voor een traditie die tot op de dag van vandaag voortleeft.

In 1957 trad Willy Braeckman toe tot de familiezaak en bracht een nieuwe golf van innovatie met zich mee. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een bastion van ambachtelijke kennis en toewijding. Het assortiment werd uitgebreid, maar altijd met behoud van de oorspronkelijke filosofie en kwaliteit waar "De Blauwe Duif" om bekend stond.

Vandaag de dag blijft Braeckman een toonbeeld van onafhankelijkheid en vakmanschap in de wereld van jeneverproductie. Filip Braeckman heeft sinds 1987 het roer overgenomen en onder zijn leiding is het assortiment nog verder uitgebreid. Naast de klassieke jenevers produceert Braeckman nu ook een scala aan authentieke graanjenevers, vruchtenjenevers, roomjenevers, gin, whisky en edele likeuren.

In 1996 werd een nieuwe graanstokerij gebouwd, waardoor Braeckman kon blijven voldoen aan de hoge eisen van de moderne tijd, zonder afbreuk te doen aan de ambachtelijke traditie waarop het bedrijf is gebouwd. En toen Braeckman Distillery in 2018 haar 100-jarig bestaan vierde, traden ook Sebastian en Pieter-Jan Braeckman toe tot de familiezaak. Vastbesloten om de erfenis van hun voorouders voort te zetten, omarmen ze de tradities van het distilleren, terwijl ze tegelijkertijd streven naar innovatie en duurzaamheid om te voldoen aan de moderne verwachtingen van kwaliteit en ambacht. Zo blijft Braeckman Distillery, zelfs na een eeuw van succes, een symbool van vakmanschap, passie en toewijding aan de kunst van het distilleren.